Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 4 mei 2014

Een drukte van belang

De laatste dagen weer eens geprobeerd om de drukte van belang in het koolmeesjesverblijf, wat aan onze schuur hangt, vast te leggen. En dat valt verdraaid nog niet mee. Weliswaar vliegen ze af en aan en hoef je maar een paar minuten te wachten tot ze weer verschijnen. En inmiddels zijn ze zo gewend aan mensen, dat je rustig op een stoel kunt blijven wachten, op twee meter afstand.

Maar ze zijn zo razendsnel en vliegensvlug dat je hele series moet blijven schieten om één lucky shot te krijgen. En dan nog zijn de foto's bewogen of onscherp, door de snelle vleugelslagen. Zelfs met sluitertijden van 1/640 of 1/800 sec.

Enfin, toch een aantal foto's kunnen verzamelen. Met veel geduld. En een hoop mislukte exemplaren. Want het blijft een genot om dat horendolle racen van die ultieme nakomelingen-mantelzorgers van een afstandje gade te kunnen slaan.

Maar die koolmees-ouders zelf moeten wel zwaar uitgeput zijn na zo'n hele dag af en aan vliegen om voedsel te verzamelen en hun altijd om meer piepende kroost van tamelijk onbestemd eetbaars te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten