Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 22 juni 2013

Buizerdspotten


Vandaag geen weer om te wandelen. Achteraf viel de regen wel mee, maar de wind maakte het guur. Vanmiddag even een kwartiertje langs het fietspad gestaan om buizerds vast te leggen, die in de boezems bij de molens van Kinderdijk hun nesten hebben. Met 30x zoom op je fototoestel zijn die goed dichterbij te halen, maar goed vastleggen valt nog niet mee. Vooral door de harde wind is het lastig om je toestel stil te houden en de snelle verplaatsingen van de buizerds maken het lastig om ze goed in het oog te houden en scherp te stellen. Vooral als je net een foto hebt gemaakt ben je het 'onderwerp' even kwijt en moet je weer snel uit- en inzoomen. Dat is ook gewoon wennen aan je toestel. Er zit zelfs een knopje aan de zijkant van je lens waarmee je dat even snel kunt doen, maar daar kreeg ik natuurlijk weer te laat erg in ...

Op enig moment zag ik drie buizerds tegelijk vliegen en moet je kiezen wie je gaat volgen. En kom je er weer te laat achter dat er één vlak bij je is gekomen.

Al met al viel het resultaat toch tegen. Vooral de beeldstabilisatie, bedoeld om schokken en bewegen van je toestel tegen te gaan, werken bij het volgen van een 'vliegend object' juist tegen, het onderwerp verspringt telkens met een schok en verdwijnt dus ook regelmatig uit je beeld.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten