Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 28 juli 2012

Aantrekkingskracht


Wat is dat toch, die onafgebroken belangstelling van vlinders, bijen, wespen en allerlei insecten, vanaf de lente tot ver in de zomer, op de verschillende bloeiende bloemen in het veld? 


Wat dat is? Een ingeschapen verlangen naar bloei en vruchtdragen. Een aantrekkingskracht tussen de soorten. Het wonder van de voortplanting en wederzijdse bevruchting en verspreiding. De reden van de instandhouding van de soort. Een lust voor het oog. Een schaduw van seksuele driften en gedrevenheid.in de natuur. Een beeld van de betrokkenheid van man en vrouw op elkaar, gericht op innerlijk en uiterlijk, middel tot voortplanting, uiting van de liefde.

Wonder op wonder. Met een beetje oog voor detail kun je nog meer onder de indruk komen van het gewriemel van het vliegend gedierte op de schoonheid en fragiliteit van de bloemen, en de uitwisseling van minuscuul, voor het blote oog bijna niet waarneembare stuifmeel of zaad. En de aanbidding voelen groeien in een stil lied voor de grote Schepper van het kleine detail, met oog voor variatie en ook nog eens zicht op het grote geheel ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten