Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

dinsdag 26 juli 2011

Mooi grijs

Gisteren is de vakantie officieel begonnen, en zowaar het was droog. Eén van de eerste dingen die op mijn to-do-lijstje stonden, meteen uitgevoerd. Het kopen van een nieuw digitaal, klein en handzaam fototoestelletje, maar wel één met veel mogelijkheden.

Het is geworden de Sony Cyber-shot DCS-HX5, 10x optische zoom, 25mm groothoek, 10,2 Mexapixel. Jammer genoeg wel vijf uur nodig om de batterij op te laden. Vanmorgen toch weer motregen, maar vanmiddag klaarde het toch weer warempel toch op.

Op de fiets gestapt dus en de eerste zevenhonderd foto's zijn al weer gemaakt. Je moet toch een beetje proberen om zo'n ding onder de knie te krijgen ... En de resultaten vallen zeker niet tegen. Haarscherpe foto's, handzaam formaat, weinig in te stellen. Reuze handig ook, die groothoek.

De zon heeft niet geschenen, maar wat was het heerlijk grijs weer. Prachtige contrastrijke foto's krijg je zo, vooral de spiegeling van de lucht in het water geeft mooie effecten, en hier en daar wat kleuraccenten uit de natuur zelf.

Kijk even mee.Ga naar het Picasa webalbum Vakantie2011 voor een selectie van de vanmiddag gemaakte foto's, door op de link onder de foto hieronder te klikken.


Foto's van Picasa Webalbum Vakantie 2011

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's
    De natuur is altijd zo mooi.

    groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's Anton, door de lens kijken (nou ja, tegenwoordig op een display) geeft een extra dimensie aan ons zien...

    BeantwoordenVerwijderen