Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

donderdag 28 juli 2011

Actiefoto's


Grapje natuurlijk, bij de titel Actiefoto's een foto plaatsen van een slak. Hoewel. Trage actie is ook actie. En ook een slak komt waar hij wezen wil.


Leuk aan dit soort foto's is wel het lagere camerastandpunt, je kunt het fototoestel laten zakken op straatniveau, waardoor je een zogenaamde kikvors view creëert.

Maar goed, op mijn nieuwe fototoestel zit ook een knop 'Burst', waarmee je binnen korte tijd een serie foto's kunt maken. Hij maakt eerst razendsnel een tiental foto's, die hij dan vervolgens weg gaat schrijven naar de schijf. Handig als je bijvoorbeeld van snelle sporters de bewegingen wilt vastleggen. Meetrekken van de camera en een snelle sluitertijd levert dan mooie actiefoto's op. De mensen lijken als het ware bevroren in hun omgeving, vooral als de achtergrond ook nog eens 'vervaagt' door het meetrekken van de camera.

Maar gisteren heb ik de knop een beetje experimenteel gebruikt in het fotograferen van dieren. De eerste serie van een extreem snel fladderende vlinder mislukte. De bewegingen waren te snel. Zelfs voor een snelle camera niet te vangen. Onderstaand de enige uit de serie die lukte, omdat hij toen nog redelijk stil op de distel zat. 


Maar de volgende serie van een zichzelf wassende waterkip, lukte wel. En dan krijg je een mooi effect van in de vlucht bevroren waterdruppels. Hieronder enkele foto's uit de serie.

1 opmerking:

  1. Inderdaad zijn dit soort foto's de leukste, juist vanwege het feit dat ze vanuit een andere hoek worden genomen.

    BeantwoordenVerwijderen