Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

maandag 17 november 2014

Een bolbobbelende pastelkleurvlagenweerschijn


Er was zonnig weer opgegeven voor vandaag. Maar de hemel was nog van schapenwollen wolken bevolkt, in de schemermorgen rond de klok van acht uur. Alleen aan de horizon was een lage, breed uitgerekte streep kleur te zien. Wel een mooie, transparante kleur oranjerozerood met een zweem van paars, overigens.

Dat bleef zo, de streep werd op den duur zelfs steeds smaller en lokaler. En de kleuren werden langzaam lichter. Maar de onderkant van het grijze, overwoekerende wolkendek kreeg een steeds meer bolbobbelende pastelkleurvlagenweerschijn. Een zacht fluisterende gloeigloed.

Imponerend, maar lastig vast te leggen in een hemelonderkoepelend beeldverslag. Maar te mooi om niet te delen. Dus dan toch maar een schamele poging gewaagd, voor wie er niet bij was en toch wil profiteren van het zichzelf profilerend ochtendgloren van deze niet zo sprankelende, wellicht iets te donkere, maar al met al toch wel aangename kleurenresonantiemorgen.

Bij voorbaat sorry voor de overdaad aan beeld en praat ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten