Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 16 maart 2014

Landende ganzen (1)

Het barst hier in de polders werkelijk van de ganzen. Bij duizenden zitten ze in de weilanden, gakken dat horen en zien je vergaat, poepen alles onder, vreten alles kaal. De boeren schijnen er danig last van te hebben en hardop 'boe' zeggen mag niet meer tegenwoordig van de 'tolerantie-politie'.

Maar het blijft best een imposant gezicht als ze ineens met duizenden tegelijk, met veel geluid en heftige vleugelslagen met duizenden tegelijk opvliegen als je langsloopt. Van dat opvliegen heb ik al meerdere foto's gemaakt. Ook van overvliegende groepjes al heel vaak. Maar nog nooit van landende ganzen. Tijdens de wandeling van gisteren kwamen er enkele groepjes frontaal op me aanvliegen om te landen.

Best wel een apart gezicht, die remmende ganzen op zoek naar een vrije landingsplaats. En handig dat je dan in serie foto's kunt maken om dat proces vast te leggen, hoewel scherpstellen niet echt mee valt.

Ook wel aardig dat Google+ daar dan weer een 'bewegende' foto van maakt, wat ik overigens hier weer niet kan laten zien. Voor de geïnteresseerden hier de link naar die foto's. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten