Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

vrijdag 27 april 2012

Contrasterende wolkenlucht


Als je elke dag met de fiets naar je werk gaat, dan ben je rechtstreeks afhankelijk van het weer. Als je als hobby o.a. van fotografie houdt, dan kijk je met meer dan normale interesse om je heen. En dus ook naar de wolken en de hemel. Dat uitzicht kan nogal eens wisselen. Van strakstralend hemelsblauw tot een grijsgrauw wolkendek, en alle varaties daartussenin en daaromheen. De laatste weken zijn er weer verschillende varianten voorbijgetrokken. En hier en daar is dat ook op dit blog vastgelegd. Onder andere ook van dreigende luchten en regenbuien. Omdat het zo'n mooi contrast laat zien.

Vanmiddag zat ik precies op de grens van een overtrekkend regengebied en dat leverde wederom een aantal fraaie vergezichten op. In het oosten dreigde het nog, in het westen was het al weer opgeklaard. Witte wolkenrijen in diverse lagen, fel beschenen door de zon, hier en daar doorheen schemerend het heldere blauw van de hemel.

Vooral op de laatste twee panoramafoto's is er nog iets van dat verschil tussen oost en west zichtbaar, maar eigenlijk zou je een 360 graden foto moeten kunnen maken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten