Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 11 februari 2012

Molentocht 2012

Alhoewel ik geen schaatsliefhebber ben, vandaag toch een paar uur het ijs opgegaan om foto's te maken van dit toch wel bijzondere volksfeest, de Molentocht van de Alblasserwaard. Volgens de eerste berichten zijn er vandaag 80.000 deelnemers geweest, officieel en onofficieel. Prachtig weer, goeie organisatie, en jawel, files in de Alblasserwaard. Op alle anders zo rustige landweggetjes stonden auto's langs de kant van de weg geparkeerd, vlak bij de startplaatsen in ieder geval. Heel veel vrijwilligers op de been, die dit in goed banen hebben weten te leiden. Veel hulpverleners overal aanwezig. Er wordt al gefluisterd dat er wel 100 botbreuken zijn geconstateerd, dat is dan weer wat minder, maar wel het risico van natuurijs en vallen.

Onderstaand een impressie uit onze directe omgeving, de molens van Kinderdijk, één van de opstapplaatsen. Met als afsluiter de ondergaande zon, met veel opkomende schapewolken een aparte gewaarwording.

Woorden overbodig, beelden spreken voor zich ... geniet even mee!

3 opmerkingen:

  1. Anton, wat een geweldige foto's, wat was het een geweldige dag, wat hebben we een geweldige schepper!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hé, wat een unieke foto's! Hier kan je nog van na genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi! Zelf ook heerlijk genoten van het schaatsen en het genieten van de schepping

    BeantwoordenVerwijderen