Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

dinsdag 21 april 2015

Bruine-kiekendief-schermutselingen

Dat er bruine kiekendieven in de boezems van Kinderdijk nestelen is al langer bekend. Soms zie je ze vliegen, hoog in de lucht, wentelend op de thermiek, of laag jagend boven de grienden of rietvelden. Herkenbaar aan hun brede vleugels en vaak hangende poten. Maar ja, het is beschermd gebied en tamelijk uitgebreid, dus zelfs met een stevige zoomlens begin je niet veel op die grote afstanden. Stipjes in de lucht blijven het.

Van de week heb ik een keer wat foto's proberen te maken van de capriolen van twee, soms drie van die bijzondere roofvogels. Het waren meer speelse schijngevechten en merkwaardige schermutselingen, maar het ging er allemaal wel zeer snel en acrobatisch aan toe. Heel moeilijk dus om in beeld te houden, vooral tegen de zon in. Zo waren ze redelijk dichtbij, zo waren ze al weer uit beeld verdwenen.

De kwaliteit van de foto's is niet best, ik geef het ruiterlijk toe. Maar de plaatjes geven wel een redelijk sfeerbeeld hoe het er aan toe ging. 























Geen opmerkingen:

Een reactie posten