Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 12 oktober 2014

Ongenode gast

Een onverwachte, ongenode gast in huis, 's avonds kringetjes draaiend om en regelmatig landend op de lamp, aangetrokken door het licht. 

Onrustig, maar toch af en toe van dichtbij op de foto te zetten. Maar dat viel nog niet mee. Vals tegenlicht van de lamp. Te dichtbij om goed te kunnen flitsen. Toch is het uiteindelijk een aantal keer gelukt.

Enige naspeuringen op internet lijken er op te duiden dat het hier om een berkenschildwants zou kunnen gaan. Zo vaak heb ik die nog niet voorbij zien komen in de vrije natuur, maar nu was hij toch van zeer nabij te bestuderen.

De andere morgen zagen we hem ineens weer opduiken en heb ik hem toch maar voorzichtig gevangen op een stuk papier en buiten gezet. Nog een laatste foto gemaakt in het daglicht. Toen was hij alweer snel gevlogen ... De vrijheid is hem gegund. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten