Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 14 juli 2013

Met lichte tred

Gisteren begon de vakantie en daarom met lichte tred een wandeling gemaakt, die iets uit de hand is gelopen (om in de beeldspraak te blijven ...). Ruim twintig kilometer verder, tien kilometer over het fietspad en tien kilometer over onverhard terrein, en zes en een half uur na vertrek, bleken mijn voeten nog heel, mijn rug nog intact en waren er zomaar achthonderd foto's gemaakt. Maar versleten was ik wel. 

Want alles is groen en groeit, alles dartelt en vliegt, de zon scheen uitbundig, de wind luchtte wat op. Wat opvalt in dat overwegend groene polderlandschap is dat de weiden kaal waren, ontdaan van de recente productie van gras als voer voor de koeien, maar dat er ook nog zoveel gekleurde accenten te vinden waren langs de slootkanten. Gevarieerde kleuren en soorten overal. En het zoemde en gonsde van de insecten, de vogels vlogen af en aan, de kikkers kwaakten en de libellen zoemden rusteloos boven het water.

Kortom, het is volop zomer. Laat op gang gekomen, maar uitbundig in haar veelzijdigheid.

Ik wil iedereen een goede vakantie wensen, met veel rust, ontspanning en ontlading, maar ook open ogen voor de overweldigende natuur om ons heen, een breed palet van lofliederen op de Schepper van al dat moois. Geniet en drink van de stilte, die ruimte maakt voor de verwondering ....










































 




















1 opmerking:

  1. Wat een prachtige foto's!! Dankjewel! En jij ook een mooie vakantie toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen