Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 5 november 2011

Bladeren en paddenstoelen

Vanmorgen nog even, bij een aangename temperatuur en een wazig zonnetje, naar het plaatselijke bosje gefietst (het 'hondenbos'), om te kijken of er nog wat te fotograferen viel. Het barstte echt van de paddenstoelen, in vele versies en variaties. Zo voor het oprapen. Na ruim een uur en driehonderd foto's verder weer terug naar huis. Bekijken en uitzoeken is nog langer werk. Het resultaat valt niet altijd mee. Het is moeilijk om dat beetje zonlicht te vangen in de bladeren. En paddenstoelen moet je eigenlijk zonder flits vastleggen, omdat je anders te onnatuurlijk licht en te veel schaduwwerking krijgt. Met een grote kans op bewogen foto's dus.

Desalniettemin zitten er nogal wat aardige tussen.

De herfst barst trouwens wel los in volle glorie en kleurenpracht. Nog nooit zoveel en zoveel verschillende soorten paddenstoelen waargenomen. Alleen de rood met witte stippen miste ik eigenlijk ...

Het is nu wachten op de eerste de beste novemberstorm, vergezeld van wat pittige buien, dan zijn alle bladeren in één keer van de bomen.































1 opmerking: