Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 27 mei 2012

Platbuiklibel


Gisteren vlogen ze in groten getale voorbij, maar hadden ze niet de rust om ergens te gaan zitten waar ik ze kon zien, en nog fotograferen ook, de grotere libellensoorten als keizerlibel en de viervlek. Vanavond zat er één enkele minuten lang in een uitgebloeide forsythia, tot drie keer over. Van zeer dichtbij kunnen benaderen. Ca. 10cm. Prachtig dier. Goed de tekening van de vleugels te onderscheiden, met de weerkaatsing van laat avondlicht. Als ik me niet vergis gaat het hier om een viervleklibel. Correctie: het is een platbuiklibel, mij ingefluisterd door een kenner. Om precies te zijn een vrouwtje.

1 opmerking:

  1. Ik werk ook in (met) chrome dus moet goed gaan via deze browser. Nog eens proberen want ik heb meer browsers op de pc omdat bij mij ook niet alles wil als het zo moeten. Ten eerste een stel fraaie foto's van de meer zeldzamer platbuik (een vrouw) die wel 4 vlekken bezit, maar geen 4 vlek is. Honinggeel met een platte buik. De ideale vrouw me dunkt...

    BeantwoordenVerwijderen