Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 2 januari 2016

De witte visjesvanger


Op oudejaarsdag, tijdens een fietstochtje door de waard, even afgestapt voor een grote zilverreiger of witte reiger, die op zijn gemak langs de slootkant aan het vissen was. Ik heb er nog geen tien minuten gestaan, maar het was diverse keren raak. En allemaal keurig in beeld gebracht met de camera, die hele snelle series kan schieten. 

Helaas waren de visjes erg klein, dus die zijn niet goed in beeld. Maar het duiken, opgooien en happen is wel goed te zien. En één keer had hij zelfs een kikker te pakken. Die ging ook heel naar binnen.

Het grappige van die series is, dat Google Foto's daar soms zelf weer automatisch mooie 'gifjes' van maakt, bewegende beelden, die het effect van een filmpje geven, maar niet zoveel ruimte in beslag nemen. Onderaan zijn er drie bijgezet.

Het blijven mooie dieren, die zilverreigers. Slank, spierwit en een mooie vlucht, maar ze zijn wel erg schuw. Als ze je in het oog krijgen, zijn ze weg, met een grote schreeuw.
1 opmerking:

  1. Mooie beelden. Inderdaad een hele mooie vogel.Ook in mijn omgeving komen ze steeds meer voor.Ik heb wel eens gezien, dat een reiger een mol naar binnen liet glijden.

    BeantwoordenVerwijderen