Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 21 mei 2011

21 mei 2011

Wat een apekool, wat een onzin, wat een opgeklopte gekkigheid: 21 mei 2011, net 1 minuut oud. De afgelopen dag buitelden de grapjes van christenen op twitter en andere media over elkaar heen. Om die ene gekke christen die denkt weer een concrete datum gevonden te hebben wanneer de wereld vergaat en heel breed uitpakt met een geldverslindende reclamecampagne.

De ene malloot, oké, die is niet wijzer. Maar dat het zo'n hype zou gaan worden onder christenen, dat had ik niet verwacht. Belachelijk. Maar ook pijnlijk. Tekenend.

Als wij er al losjes en hilarisch over gaan doen, over wat echt gaat gebeuren, ooit, hoe moeten we dan mensen waarschuwen als het er echt om gaat spannen?

Laten we oppassen en op onze woorden letten. Laten we de vragen horen die mensen wellicht gaan stellen. Kansen benutten.

Dat is de reden waarom ik even mijn gal moest spuwen op twitter. Dat is de reden waarom ik vier nummers van U2 op mijn blog heb gezet zojuist. Omdat daarin meer diepgang en zicht op de Echte Toekomst tte vinden is dan in al die twitterdubbelzinnigheden, die te flauw zijn om te herhalen.

In a little while this hurt will hurt no more

One step closer to knowing 

I'm not afraid to die, I'm not afraid to live

All the things you can't leave behind

You're packing a suitcase for a place none of us has been
A place that has to be believed  to be seen

Om maar eens wat te noemen ...
Ugh ... dit moest er even uit. Het zat dwars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten