Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zaterdag 16 juni 2012

Gewriemel op een houten hek

Wandelen in de natuur en veel foto's maken, vanmiddag. Harde wind. Hoog wuivend gras. Dreigende wolken. Af en toe een zonnetje.


En dan even stoppen bij een houten hek. Afgesloten stukje natuur. Gluren door de kieren. En dan ineens zien hoe dat oude, verweerde, ongeverfde hout van het hek, vol met leven zit.

Allerlei vliegen, muggen, mieren en ander wriemelend en krioelend gedierte. Mooi om te kijken. Lastig om vast te leggen. Klein, beweeglijk, onopvallend. Maar vijf minuten kijken leverde toch aardig wat beelden op.

Wonderlijke variatie, ieder naar zijn aard geschapen. Betoverend oog voor detail gehad, die grote Kunstenaar.











En dan deze bijzondere variant. Nooit gezien. Ziet er een beetje bizar uit met zijn vrolijk gekleurde harnas.




Maar goed dat het stil was vanmiddag langs het pad waar ik liep. Wat had iemand die langs fietste anders moeten denken van die halve zool die ijverig oude planken aan het bestuderen was ...?

5 opmerkingen:

  1. Raar beestje op die onderste 3 hè. Zag er 'toevallig' heel wat in de tuin deze week. Ze waren mij nooit eerder opgevallen.
    Maar weet je wat het is? ... : Niets anders dan de larve van een Lieveheersbeestje :) Leuk toch?!
    Google maar eens op "Larve Coccinella".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig, Hans, en nooit geweten ook. Is dan ook meteen wel een stuk groter dan een Lieveheersbeestje?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, best bizar hè Anton. En ipv lief eerder afschrikwekkend met die gifkleur.. Wist het tot afgelopen maandag ook niet.
    Over metamorfose gesproken ;-)
    Afijn, leuk om zo met je camera op ontdekkingstocht te gaan! Gods schoonheid brengt mij vaak dichter bij Hem. Overal waar ik dan kijk, zie ik God en Zijn grootheid.
    Goed weekend! -hans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat laatste kan ik zeker beamen. Helemaal lyrisch kun je worden, als je, juist door het nemen van foto's, bewust leert kijken naar wat er aanwezig is aan schoonheid en variatie. En dat is nog maar dat kleine beetje wat we kunnen zien.
    Kun je nagaan wat er nog allemaal te ontdekken valt ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vera van Haarlem16 juni 2012 om 21:40

    Maar goed dat je het niet gelaten hebt om 'wat andere mensen er van denken'. Dank je voor het delen van wonderen van de schepping op micro-formaat.

    BeantwoordenVerwijderen