Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

woensdag 14 december 2011

Advent

De laatste weken via Twitter enige spreuken en stellingen rondgestrooid, die met Advent te maken hebben, de komst van Jezus Christus, Zoon van God, onder de mensen, ja zelfs mens geworden. Onvoorstelbaar wonder. Kruispunt in de menselijke geschiedenis, brug tussen ons en God. Het hele universum lijkt door God te zijn gemaakt, met dat ene doel, God die mens werd, om mensen die dood zijn, leven te geven en een mooie toekomst te bieden. Niet om iets uit ons, maar vanwege Zijn eigen liefde, de eer en grootheid van Zijn Naam. Ongelooflijk.


Om een beetje tegenwicht te bieden aan de Sint-gekte en de Kerst-stress, die ook op de Twitter timeline is doorgedrongen, zwiepte ik zo af en toe een pittige nadenker of oneliner de sociale-media-ether in. Ter bezinning. 


Omdat Twitter echter een vrij vluchtig medium is, wat je nu zegt is over een half uur oud nieuws, waar niemand meer naar kijkt, heb ik ze onderstaand nog even op een rijtje gezet. Om nog even over te mediteren. Ter voorbereiding op het echte doel van het leven. Ontdaan van alle overbodige franje en frutsels, versieringen en neplichtjes.


- Roep het uit, kondig het aan, Sint kan naar de maan, de kerstman kan opvliegen, de tijd van  is gekomen, we verwachten, geloven, .


- Het is dat ik weet wat er komt, anders zou ik nooit geloofd hebben, dat het komen zou. En dan nog, zo, op die manier ...


- Maar nu ik het weet, toeschouwer ben geworden, wordt het een groter wonder dan je ooit bedenken kon. Wie verzint nou zoiets?


- Voorspeld, voorzegd en telkens uitgelegd. Maar nooit begrepen. Eeuwen verborgen. Maar toen het kwam, werd alles anders.


- Stel je eens voor. De Bron van al het leven, gaat vrijwillig zijn eigen ondergang tegemoet. Almacht wordt zwak. Leven loopt dood. 


- De hemel houdt de adem in. Al het kwaad verzameld, ruikt nu een kans. En gaat. Doet. Grijnst. En dient, onbewust, het hoge doel. 


- Het kruispunt van tijd en eeuwigheid. God werd mens. Ging dood. Gaf alles. Liefde uitgestort. Redding is mogelijk. Leven is gegeven.


- En nu? Geloof ik ook? Verwacht ik? Weet ik van vallen en opstaan? Aanbid ik het wonder? Sta ik op en wandel? Word ik ziende? 


- Ongelooflijk. Niet te bevatten wonder. Een boodschap waard om rond te bazuinen. Te roepen van de daken. Te zingen rond een boom.


- Er is geen logica in liefde. Opoffering is van een andere orde. Het gaat je pet te boven. Sprakeloos. Verbluft. Venster op de toekomst. 


- '... because of the tender mercy of our God.' (Luke 1 : 78) - The only reason why we can expect .


- 'But for you who revere my name, the sun of righteousness will rise with healing in its wings and you will go out and leap like calves released from the stall.' (Mal. 4 : 2)


- Vandaag ben ik de engel die roept: 'Deze Jezus, zojuist opgevaren naar de hemel, zal ook in jullie harten komen wonen, als je hem verwacht.'


- Hoe concreter het evangelie verhaalt van de geboorte van Jezus, hoe groter het mysterie wordt.


- 'You ain't seen nothing yet ...'


- Wachten tot de hemel opengaat.


- Open hart, 'on hold', gespitste oren, 'openminded', verwachtingsvolle blik, 'expecting', adem inhouden, spanningsvol 


- Bedenk bij het verwachten, hoe  het voorspelde werkelijkheid werd: verkeerde plaats+moment, in een uithoek, baby i.p.v. koning.


- Besef hoe overdonderend elke ontmoeting met God altijd is. Het zet je leven compleet op zijn kop.


- Let op! Het ontkiemt nu .... 'Ik maak een weg door de woestijn, rivieren in de wildernis.' - Jesaja 43:19


- Als de engelen zingen van 'vrede op aarde', is die dan met de geboorte van Jezus gekomen, of moet die nog komen?


 is als wachten verwachten wordt.


- Omdat eeuwigheid sterfelijkheid aanneemt, ook daadwerkelijk door de dood heengaat en opstaat, kan onze sterfelijkheid eeuwig worden.


- Als het Leven zelf niet gekomen was, waren wij nu nog dood. Als het Licht niet de duisternis in was gegaan, wat zouden wij nog zien?


- Er was eens een eenvoudig Kind, zwaar ondergesneeuwd onder kitsch+lichtjes+smartlappen+sfeer+cultus+fake+eten+drank ...


- Hij kan nog scherper. Modern Kerstfeest: 'Vreten op aarde, en in de magen een welbehagen.'


- Er is weinig lieflijks meer aan de geboorte van Jezus, als je het in het perspectief zet van de kindermoord van Herodes.


- Omdat al het denken van beneden over boven niet genoeg was, kwam boven naar beneden.


- De God die niet bestaat, bestond het om in ons bestaan te komen. Hoe bestaat het!


- Als je het in het juiste, grotere perspectief bekijkt, is onze menselijke geschiedenis een groot Toneelstuk van de grote Regisseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten