Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

donderdag 9 april 2015

Reiger op dreef


Een reiger die een vis vangt, niets bijzonders, meestal zie ik er onderweg wel een stuk of tien staan 'vissen'. Soms kun je het vastleggen. Mooi, maar meestal van een grote afstand. Reigers zijn meestal wel schuw. 

Vanmiddag bleef deze reiger op een meter of drie gewoon staan. Ik heb even gewacht op 'het moment'. Toen dacht ik ineens aan de foto-opdracht van deze week bij een Facebook-groep, met als titel 'deel van het geheel', en zoomde daarom sterk in. Eerst op de kop, later op het achterwerk, en dat was net het moment dat de reiger toesloeg. Gaf een rommelig, maar wel grappig effect. Helaas was het visje te snel verzwolgen om goed scherp te kunnen stellen.

Vervolgens loopt de reiger drie meter verder, en herhaalt zich binnen vier minuten hetzelfde ritueel, in een iets andere pose, half verscholen achter de graskant. De spetters vliegen in het rond. Maar de vangst, ook weer een klein visje, is haarscherp in beeld deze keer. Heel even maar, dan is ook die weer op. De waterplanten blieft meneer niet ...

Mooi moment, precies voor mijn neus.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten