Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

woensdag 30 september 2015

Bloghop oktoberVandaag hoorde ik dat ik met mijn bijdrage aan de Bloghop van september, georganiseerd door Christelijke Webloggers, met als thema 'In beweging', de eerste prijs had gewonnen. Hierbij mag iedereen mee doen met een bijdrage over het gekozen thema, op eigen wijze ingevuld en uitgevoerd.

Bedankt, Tineke Mak, ik voel me zeer vereerd!

Mijn bijdrage was een gedicht, met als titel 'In die beweging hervind je de rust' ..., hier terug te lezen.

Aan mij dus nu de schone taak om een nieuw thema te bedenken voor de Bloghop van de maand oktober. Wel, daar heb ik uiteraard al eerder over nagedacht en daar was ik inmiddels ook uitgekomen.

Mijn keuze voor het nieuwe thema is 'Gebrokenheid'.

Iedereen die mijn Blog kent, weet dat ik dat daar veel mooie foto's op zet, ontleend aan de werkelijkheid. Er is veel schoonheid te ontdekken in de schepping. De variaties in levensvormen zijn eindeloos. Het spel van licht, lucht, wolken, water, zij blijven intrigeren. Elke dag is er weer wat anders te zien en te ontdekken. Als je het maar zien wilt. Als je maar alert bent. En dat wekt tot verwondering, dat nodigt uit tot een lofzang op de Schepper van al dat moois, al die schoonheid, al die verscheidenheid. Dat is ook mijn doel.

Maar er is ook een keerzijde. Het leven kent ook minder mooie kanten. De dood huist overal. Zorgen en verdriet, iedereen krijgt er op den duur mee te maken. Alles is kostbaar, maar alles is ook kwetsbaar. Vluchtig, zo maar voorbij. Het leven is niet eindeloos. Dat is de andere kant van schoonheid, de duisternis huist ook op de aarde. We wandelen tussen de scherven, sommige wegen lopen dood, er zullen stormen komen.

Ik heb er eerder over geschreven, over die gebrokenheid, het was zelfs één van de eerste onderwerpen waar ik over schreef, toen ik in 2011 met dit weblog 'God-is-in-de-stilte' begon. In sommige kerken wordt veel aandacht gegeven aan de zonde, de zondigheid, maar ik leg liever de nadruk op de gebrokenheid, de gevolgen van de zonde.

Goed, ik wens iedereen sterkte bij de voorbereiding op dit toch wel pittige onderwerp en ik hoop over een maand een verantwoorde keuze te kunnen doen uit alle inzendingen. Iedereen mag de link naar zijn bijdrage op zijn eigen weblog/website in de reacties hieronder weergeven. De deadline is 30 oktober, dan zal op de 31e de uitslag bekend worden gemaakt. O ja, en hier nog even, voor alle duidelijkheid, de spelregels.

13 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je zo gewaardeerd bent!
  Ik ben benieuwd wat er over jouw onderwerp naar voren komt...
  Gebrokenheid....
  Moeilijk hoor!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hierbij mijn bijdrage aan het onderwerp: gebrokenheid.

  http://www.christiaan-post.com/blog/discipelschap-en-gebrokenheid-bloghop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe niet mee maar ik wil iedereen een heel veel mooie inspiratie toewensen! Goed onderwerp, Anton!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Chris voor je bijdrage. Je was de eerste. Dankjewel voor je reactie Aritha, maar je mag gerust mee doen hoor ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig onderwerp om over te schrijven. Dit is de link naar mijn bijdrage: https://kijkmomentjes.wordpress.com/2015/10/04/alles-oplossen/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is de link naar mijn bijdrage. Op een dag dat ik in mijn hoofd zoveel gebrokenheid voel: http://kwetsbaarheid.blogspot.nl/2015/10/hoe-ziet-een-autistische-aanval-er-in.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi thema, iets waar ik veel mee kan, veel mee te maken heb gehad. Hier de link van mijn bijdrage:

  http://schrijfgelukjes.blogspot.nl/2015/10/gebrokenheid-in-mijn-leven.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes en veel plezier met lezen en kiezen Anton. Dat is je wel toevertouwd...http://broddel-lapjes.blogspot.nl/2015/10/de-hartelijke-groeten-van-god.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn bijdrage voor deze maand: https://anneminkehakvoort.wordpress.com/2015/10/14/samengesteld/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Anton,

  Hier is mijn bijdrage. https://chielvoerman.wordpress.com/2015/10/21/een-gebroken-spiegel-spiegelt-nog/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Succes met het lezen van mijn artikel! https://zingvechthuilbidbidlachbewonder.wordpress.com/2015/10/21/gebrokenheid-liefde/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn bijdrage bij dit mooie thema: https://gloriaenkyrie.wordpress.com/2015/10/24/overwinning-en-gebrokenheid/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En inmiddels slechts tien minuten voor de sluitingstijd mijn bijdrage:
  https://maahtje.wordpress.com/2015/10/30/gebrokenheid/

  BeantwoordenVerwijderen