Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

dinsdag 9 augustus 2011

Rolwolk

Heb je ze allemaal zo ver dat ze de omgeving mee gaan verkennen. Een mini ontdekkingstocht van nog geen 7 kilometer, de kleinste route die je kon vinden op de kaart. Even kijken waar je terecht bent gekomen. Even frisse lucht happen na een vermoeiende reis van de dag ervoor, flink uitgelopen door een heuse file.

Begint de eerste al na 1,5 kilometer te piepen dat ze terug wil.  Waardoor je de route al improviserend in moet korten naar ca. 3 kilometer.

Worden de wolken al grijzer en donkerder.

Vallen de eerste druppels in het open veld als je de bosrand in zicht krijgt, terwijl niemand regenkleding bij zich heeft.

Is de bosrand hermetisch afgesloten en de officiële wandelroute dus gewoon geblokkeerd. En ja, echt geblokkeerd, hoe je ook, eigenwijs, naar een opening of alternatief hebt gezocht.

Moet je dus, terwijl je al bijna thuis was, weer het hele eind terug lopen.

In de regen.

Zonder regenkleding.

Gezellig ...!

Maar de regen viel wel mee, hoor. Niet met bakken tegelijk, druppelsgewijs, en niemand die echt piepte. Al word je ook langzaam gewoon goed nat, maar het valt niet zo op.

Kwamen we toch aan 6 kilometer, uiteindelijk.

En, nog een bijzondere ervaring op de koop toe. Terwijl de dreiging toenam, de lucht steeds donkerder werd, zag je zomaar ineens een patroon in de wolken ontstaan.  Ik noem het maar een rolwolk, omdat het lijkt op zo'n bijzonder verschijnsel wat je vlak voor een storm wel eens ziet op een foto. Een hele brede wolkenlijn, kilometers breed, die over je heen trekt.

Ik heb het geprobeerd vast te leggen, maar zo breed valt eigenlijk niet goed te vatten, zelfs niet met een groothoeklens. Dat was het moment om de panaroma functie op mijn toestel eens te proberen. Het kostte wat moeite en de meeste keren ging het niet goed, maar er is in ieder geval één gelukt exemplaar uitgerold. Zij het dat de foto erg donker is geworden. Je ziet over de volle breedte van de foto een lijn door de wolken lopen.

Het moet wel een bijzonder verschijnsel zijn geweest, grappig en indrukwekkend om te zien en het is leuk als je dat ook vast kunt leggen.






1 opmerking: