Sow for yourself righteousness, reap the fruit of steadfast love; break up your fallow ground, for it is the time to seek the Lord, that He may come and rain salvation upon you (Hosea 10:12).

zondag 3 mei 2015

Buizerdbuitelingen



Tijdens de hele wandeling gisteren in polder de Grote Nes, hebben er twee buizerds boven mijn hoofd gecirkeld. En nadrukkelijk geroepen, hun zeer herkenbare schreeuw is altijd al van verre te horen, maar nu wel heel luid en duidelijk. Alleen, als je tussen de bomen loopt, val het niet mee om er foto's van te maken. Diverse pogingen om recht omhoog te fotograferen zijn dan ook mislukt en het bos weer uitlopen had ook weinig zin, omdat ze met hun cirkelende zweefvlucht toch wel heel snel van plaats veranderen.

De foto's hier boven, zijn dan ook ergens anders en na afloop gemaakt, op de terugweg naar huis. Maar de onderstaande foto's zijn wel van ter plekke. Prachtige verentooi met veel wit en bruine randen, waarschijnlijk nog vrij jonge exemplaren. Wat niet lukte was het vastleggen van de zeer speciale duikvluchten, waarbij ze zich klein maken, vleugels opgevouwen en razendsnel naar beneden lijken te storten. Helaas, allemaal bewogen of onscherp ...

Maar de laatste drie foto's zijn wel heel apart. Met opengesperde bek. Daar kwam dus dat geluid uit. Zo frontaal heb ik dat nog nooit in beeld gehad.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten